Азербайджан заявив про знищення 170 вірменських військових

Понеділок, 4 квітня 2016, 17:13

Міноборони Азербайджану заявило про знищення "протягом останніх годин" значної кількості вірменських солдатів і техніки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

"Внаслідок дій збройних сил Азербайджану сили Вірменії зазнали значних втрат. Вірменська сторона несе значні втрати, солдати в паніці кидають зброю, залишають позиції і відступають" - йдеться у повідомленні.

В Міноборони Азербайджану повідомляють про 170 знищених вірменських військових і про 12 одиниць бронетехніки.

На стратегічно вигідних і сприятливих позиціях, що перейшли під контроль Азербайджану, азербайджанські сили проводять фортифікаційні роботи, здійснюють заходи щодо візуальної розвідки території і коректування ударів.

Нагадаємо, як заявив президент Вірменії Серж Саргсян, Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху в разі розширення військових дій.

Раніше повідомлялося, що ситуація в Нагірному Карабасі загострилася

За даними ООН, щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті військових зіткнень в Нагірному Карабасі у минулі вихідні.

Нагадаємо, конфлікт у Нагірному Карабасі почався ще в 1980-ті роки у зв'язку з масовим рухом на підтримку ідеї перепідпорядкування Карабаху Вірменії. Рух призвів до відтоку з регіону етнічних азербайджанців. Все це призвело до рішення радянської влади у січні 1989 року ввести в регіоні пряме управління з утворенням Комітету особливого управління Нагірно-Карабаською автономною областю.

У відповідь 1 грудня 1989 року Верховна рада Вірменської РСР і Національна рада Нагірно-Карабаської автономної області ухвалили спільну постанову про включення Нагірного Карабаху до складу Вірменії.

Збройні сутички почалися в 1990 році, а наступного року за участю радянської армії була проведена операція "Кільце", наслідком якої стала повна депортація 24 вірменських сіл.

Повномасштабні бойові дії почалися вже після розвалу СРСР у 1992 році та тривали до травня 1994 року, коли за участю Росії було підписано мирну угоду.

Згідно з нею, відбулося "заморожування" конфлікту, при цьому невизнана Нагірно-Карабаська республіка контролює 13,4% території Азербайджану: крім самої колишньої Нагірно-Карабаської області, це кілька азербайджанських районів, прилеглих до Нагірного Карабаху – так званий "пояс безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.