США представили повністю автономний протичовновий корабель

Фото і відео
П'ятниця, 8 квітня 2016, 13:36

Американські військові представили експериментальний автономний корабель, призначений для полювання за підводними човнами супротивника.

Про це повідомляє сайт Агентства перспективних оборонних дослідницьких проектів Пентагону (Darpa), яке розробило корабель.

У США показали 40-метровий неозброєний прототип під назвою Sea Hunter, розроблений для повністю автономного плавання протягом 2-3 місяців без екіпажу або будь-якого контролю на відстані.

фото - darpa.mil 

Корабель може використовувати радари і камери, щоб уникати інших суден. Рухається він за допомогою двох дизельних двигунів, судно може розвивати швидкість до 27 вузлів.

Прогнозована ціна корабля у $20 млн і експлуатаційні витрати $15-20 тисяч на день роблять його відносно недорогим для американських військових.

Він призначений для протидії підводним човнам і розроблявся в розрахунку на стримування Росії і Китаю.

Протягом двох років корабель ще буде проходити випробування, в тому числі, щоб переконатися, що він зможе безпечно слідувати міжнародним нормам експлуатації в морі.

Заступник держсекретаря США із оборони Роберт Ворк заявив, що такі кораблі могли б знайти своє місце в західній частині Тихого океану вже через п'ять років.

"Це переламний момент. Ми вперше маємо повністю роботизований корабель, здатний діяти в океані", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.