ВМФ США у вересні отримає найдорожчий і найбільший авіаносець в історії

Фото
П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:41

Найдорожчий військовий корабель із коли-небудь побудованих - авіаносець "Джеральд Форд" вартістю $12,9 млрд, як очікується, приєднається до флоту ВМС США у вересні цього року.

Про це заявив офіційний представник військово-морського флоту, повідомляє CNN.

Станом на березень авіаносець "Джеральд Форд", будівництво якого почалося в 2009 році, був готовий на 97%. Ходові випробування планують почати у липні, щоб через два місяці корабель поповнив ВМФ США.

 

"Джеральд Форд" - це найбільший у світі військовий корабель. Його довжина – 332 м, вага  – 100 тис. тонн. "Джеральд Форд" стане першим кораблем нового класу багатоцільових атомних авіаносців США.

На його борту може розміститися майже 4400 осіб та 75 одиниць літаків і вертольотів. Планується, що він стане злітно-посадковим майданчиком для новітніх винищувачів F-35.

За попередніми розрахунками, з його борту зможуть підніматися на 25% більше літаків, ніж з авіаносців, які зараз є у складі ВМФ США.

 

Корабель названий на честь 38-го президента США, який помер в 2006 році. Він служив на борту авіаносця "Монтерей" під час Другої світової війни і залишив флот у званні капітан-лейтенанта.

Наступний корабель цього ж класу, авіаносець "Джон Ф. Кеннеді", планують ввести в експлуатацію у 2020 році. Цей корабель станом на березень був готовий на 18%.

Кораблі нового класу мають замінити авіаносці типів "Ентерпрайз" і "Німіц" у складі американського військового флоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.