Єврокомісія може не отримати доступу до контрактів з "Газпромом" – ЗМІ

Понеділок, 16 травня 2016, 18:44

Союзники "Газпрому" в Європі можуть заблокувати отримання Єврокомісією права на детальне вивчення газових угод між "Газпромом" та країнами ЄС.

Про це повідомляє Biznes Alert.

Як відомо, з такою вимогою Єврокомісія виступила для того, щоб мати можливість захистити клієнтів "Газпрому" від недобросовісних практик, застосування яких встановлено антимонопольним розслідуванням, проведеним ЄК.

Ці вимоги Єврокомісї можуть бути заблоковані меншістю країн, до якої входять найбільші клієнти російського "Газпрому" у Європі.

"Проти оцінки Єврокомісією енергетичних угод між урядами країн ЄС та "Газпромом" перед їх підписанням, виступають 11 країн Європейського Союзу. Серед них Франція, Німеччина та Італія", - йдеться у повідомленні видання.

Видання повідомляє, що 18 травня відбудеться зустріч комітету постійних представників при Раді ЄС (COREPER) з цього питання.

6 червня відбудеться зустріч міністрів енергетики країн ЄС, на якій буде обгорюватися це питання.

"Відсутність попередньої згоди всіх представників ЄС показує, що суперечка дуже серйозна. У жовтні дебати про нові правила регулювання газового ринку ЄС мають розпочатися у Європарламенті", - відзначає видання.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія прагне детальніше вивчати контракти на постачання газу між Росією та європейськими компаніями для поглиблення взаємодії на енергетичному ринку з метою забезпечення стабільності постачання газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.