В МЗС Туреччини прирівняли умови ЄС для скасування віз до підтримки тероризму

Вівторок, 17 травня 2016, 10:32

Вимога ЄС щодо внесення змін в антитерористичне законодавство Туреччини прирівнюється до підтримки тероризму.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає Anadolu.

Таким чином він прокоментував тему лібералізації візового режиму ЄС після міжнародної зустрічі по Лівії на рівні глав МЗС у Відні.

"В той час, як Туреччина веде активну боротьбу з терористичними організаціями PПK та ІДІЛ, вимоги про внесення змін до антитерористичне законодавство нашої країни сприймає як підтримку тероризму", - підкреслив Чавушоглу.

За словами міністра, Туреччина не допустить цього і не піде ні на які поступки.

Він закликав Євросоюз до щирості і відмови від політики подвійних стандартів, нагадавши, що ряд країн, навіть не виконавши всіх критеріїв ЄС були прийняті в члени організації.

"Спрощення візового режиму – природне право громадян Туреччини. І не треба нам потурати. Громадянам деяких країн-кандидатів це право було представлено ще до початку переговорів щодо членства в ЄС", - зазначив глава МЗС Туреччини.

Чавушоглу зазначив, що у відповідь на закиди Анкари представники ЄС заявляють про якісь загрози з боку Туреччини.

"Ні, ми не загрожуємо. Просто чесно говоримо правду. Не треба роздувати. Максимум, що ви обговорюєте нині – це елементарне спрощення візового режиму, а не членство в ЄС. Кожен повинен стримувати дані обіцянки", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку європейських лідерів, скасування віз громадянам Туреччини збільшить ризик терористичних атак у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.