Контрабандні цигарки як "дипвантаж" віз чоловік першого секретаря посольства в Словаччині

Понеділок, 23 травня 2016, 12:45

Контрабандні цигарки в якості дипломатичного вантажу намагався вивезти з країни чоловік першого секретаря посольства України у Словаччини Оксани Ліщишин.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Водій мікроавтобуса "Фольксваген-Транспортер" із дипломатичними номерами (автомобіль належить посольству України в Словаччині) мешканець Києва Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, намагався вивезти за кордон понад п’ять із половиною тисяч блоків сигарет", - повідомив Москаль, додавши, що автомобіль було затримано в пункті "Лужанка", що на українсько-угорському кордоні.

Він також уточнив, що лист посольства, який уможливлював контрабанду, був підписаний дружиною водія.

Голова Закарпатської ОДА розповів, що після виникнення у митників підозр у наявності контрабанди, Сергій Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула.

Як повідомлялося раніше, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Від джерел раніше стало відомо, що до постачання контрабандних цигарок причетні співробітники посольства в Словаччині.

Як уточнив Геннадій Москаль, після отримання дозволу МЗС України на огляд автомобіля митники виявили і вилучили контрабанду і транспортний засіб загальною вартістю понад 880 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.