В Барселоні третій день тривають заворушення і сутички з поліцією

Четвер, 26 травня 2016, 11:39

Третю добу в одному з районів Барселони Грасіа відбуваються сутички між поліцією та демонстрантами, які протестують проти виселення безпритульних з покинутої будівлі філій одного з банків.

Про це повідомляє El Mundo.

Внаслідок заворушень протягом останньої доби за медичною допомогою звернулось вже 11 осіб, серед правоохоронці і журналісти.

Протестні акції у Барселоні розпочалися три дні тому через наміри місцевої влади переселити безпритульних з покинутої будівлі одного з банків, в якій вони жили з 2011 року.

В останній акції, за різними даними, взяли участь від 500 до 1 тис. чоловік. Серед них були і депутати каталонської сепаратистського коаліції "Кандидати за народну єдність".

Повідомляється, що учасники заворушень перевертали і підпалювали сміттєві баки, розбивали скло автобусних зупинок і розгромили банкомат. В результаті зіткнень поліція затримала одну людину.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 24 травня акція протесту у Барселоні, в якій взяли участь приблизно 300 осіб, переросла у сутички з поліцією.

Аналогічна акція протесту в районі Грасіа відбулася 23 травня. Тоді внаслідок сутичок з демонстрантами постраждали 14 правоохоронців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.