Україна отримала від НАТО обладнання для розмінування в зоні АТО

Четвер, 26 травня 2016, 17:48

Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від НАТО обладнання для піротехніків, які здійснюють розмінування територій у зоні проведення антитерористичної операції.

Церемонія передачі відбулася в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Присутній на церемонії заступник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів з безпеки Сорін Дукару зазначив, що обладнання передається у рамках програми Альянсу "Надання допомоги в проведенні гуманітарного розмінування в Україні", розпочатої ще в липні 2015 року.

"В Україні зараз склалися умови високої загрози, і це потребує відповідної реакції з боку спеціальних служб. Цей проект покликаний допомогти посилити цю реакцію. Мета його - сприяння в поліпшенні функцій ДСНС, а також допомога в проведенні гуманітарного розмінування. У рамках проекту ми передаємо обладнання, а також проводимо спеціальні тренінги для українських фахівців", - зазначив він.

Альянс передав Україні чотири вибухозахисні костюми Med-Eng, комбіновані металодетектори, рамки для збільшення глибини пошуку, рамки для пошуків у важкодоступних місцях, тактичні окуляри, засоби життєзабезпечення в польових умовах.

Увесь пакет цієї допомоги розрахований на чотири піротехнічні розрахунки - 22 людини особового складу

Заступник генсека НАТО також наголосив, що у рамках співпраці Альянсу з українською владою українських фахівців залучають до різних дослідницьких проектів, що проводяться під егідою НАТО.

У свою чергу глава ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що від початку проведення АТО піротехніки ДСНС знешкодили 57 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема 760 встановлених незаконними збройними формуваннями і замаскованих під дитячі іграшки. Загалом фахівці служби розмінували 13 тис. га територій і 40 тис. га акваторій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.