Турпотік до Туреччини падає найшвидшими темпами за останні 17 років

виправлено
П'ятниця, 27 травня 2016, 16:13

Кількість іноземних туристів у Туреччині скоротилася в квітні на 28%, що стало найбільшим падінням за останні 17 років на тлі напруженості у відносинах з Росією і проблемами безпеки після низки вибухів.

Про це повідомляє Reuters.

Деякі економісти прогнозують, що доходи від туризму знизяться на чверть цього року, через що країна втратить близько 8 мільярдів доларів, що еквівалентно 1% ВВП Туреччини.

Туризм впав на 28,07% в річному обчисленні в квітні, до країни прибули 1,75 млн осіб. Це найбільше падіння з травня 1999 року, коли Робоча партія Курдистану бойовиків (РПК) здінйсила низку терактів і попередила туристів триматися подалі від країни після захоплення їхнього лідера Абдулли Оджалана.

За останніми даними, число російських туристів скоротилося майже на 80%. Росіяни традиційно складають одну з найбільших груп іноземних туристів після Німеччини, але вони перестали приїздити після погіршення відносин через збитий у Сирії російський літак.

Число німців скоротилося більш ніж на третину. "Істотне зниження турпотоку в цьому році не обмежується Росією, і поширюється на всі великі партнери туризму Туреччини", - коментують експерти туристичної галузі.

У новині виправлено заголовок, у якому зазначалося, що туристичний потік впав до найнижчого рівня за останні 17 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.