Доповідач з безвізового: потрібна серйозна робота, щоб ЄП дав "сильний сигнал"

Неділя, 29 травня 2016, 14:06

Доповідач Європарламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель пояснює, що потрібен час для "серйозної роботи" з цього питання, щоб Європарламент дав "сильний сигнал" на користь цього рішення.

Про це Габріель сказала у коментарі УНІАН.

"Як доповідачі, ми завжди прагнемо того, щоб наші звіти під час голосування отримали якомога більшу підтримку. Саме тому потрібен розгляд усіх вимог, і має бути зроблена серйозна робота, щоб переконатися, що Європейський парламент може дати сильний сигнал на користь лібералізації візового режиму з Україною та на користь українців, без будь-яких сумнівів або другої думки, які могли б послабити таке важливе рішення", - заявила доповідач.

При цьому Габріель зауважила, що робота буде зроблена "належним чином, без будь-яких непотрібних затримок і враховуючи інтереси громадян як Європи, так і України, які першими отримають переваги звільнення від віз".

"Україна давно прямує європейським шляхом. Ми тут для того, щоб це підтримати і заохотити. Звільнення від віз для громадян України є конкретним кроком у цьому напрямку", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 26 травня доповідач з українського питання Марія Габріель, представляючи в Брюсселі плани своєї роботи, не уточнила, коли вона має намір представити доповідь на розгляд в Європарламенті, а також критично відгукнулася щодо мігрантів з України.

Згодом вона заявила, що не має наміру затримувати підготовку української доповіді і ставить жорсткі питання для того, щоби зняти всі питання щодо доцільності скасування візового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.