ЄС може оштрафувати виробників вантажівок на 10 млрд євро - ЗМІ

Понеділок, 30 травня 2016, 13:28

В ЄС мають намір накласти найбільший за всю історію штраф на провідних виробників вантажівок Європи за звинуваченням у картельній змові.

Про це повідомляє Financial Times.

За інформацією видання, Маргрете Вестагер, комісар ЄС з питань конкуренції, підготувала обвинувальний висновок проти DAF, Daimler, Iveco, Scania, MAN and Volvo/Renault ще у 2014 році.

"Особи, близькі до дискусії про штрафи стверджують, що цьому році штраф все ж таки буде накладений, причому, ухвалення рішення очікується протягом декількох тижнів, якщо Європейська комісія не відмінить рішення", – йдеться у повідомленні видання.

Чотири з цих компаній вже зарезервували понад 2,5 млрд євро для виплати можливих штрафів.

Повідомляється також, що розслідування компетентних органів ЄС стосується діяльності компаній у період між 1997 і 2011 роками. Виробників вантажівок звинувачують у змові щодо фіксації цін та приховувані інформації щодо запровадження нових технологій регулювання викидів.

Компанії заявили, що вони співпрацювали зі слідством, хоча і вже готуються до скарження рішення ЄК.

Згідно з правилами ЄС, компаніям загрожує штраф розміром до 10% їх загального доходу. У разі накладення такого штрафу на всі компанії, вони змушені будуть виплатити до 10,7 млрд євро.

Як відзначає видання, очікуваний штраф набагато більший за попередній рекордний штраф у ЄС, коли на 1,4 млрд євро за картельну змову були оштрафовані виробники телевізорів і моніторів. 

Як повідомлялося, через декілька тижнів Єврокомісія може оголосити про рекордний штраф для компанії Google на 3 млрд євро через зловживання монопольним становищем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.