Проблеми з експортом тваринницької продукції до ОАЄ можуть тривати до півроку

Понеділок, 30 травня 2016, 15:14

Заборона експорту до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) стосується лише української продукції тваринництва. Інший експорт, включаючи продукти харчування, продовжує йти до цієї країни.

Про це "Європейській правді" розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

"Проблеми виникли у зв’язку з тим, що компанія, що надає сертифікати відповідності халяль, була позбавлена права видавати такі сертифікати. Це заблокувало експорт продукції тваринництва, однак решта експорту не зазнало проблем",- пояснив він.

За словами Лапи, теоретично пошук нової компанії, що буде видавати такі сертифікати, може зайняти до півроку.

"Мінагро зараз проводить термінові переговори із компанією, що надає сертифікати для продукції однієї із сусідніх нам країн, пропонуючи поширити сертифікацію і на український експорт",- додав він.

Нагадаємо, Центр досліджень і сертифікації халяль "Альраїд" в Україні заявив про заборону з квітня цього року ввезення харчової продукції з України до ОАЕ.

Центр повідомив, що були відправлені офіційні листи з проханням роз'яснити причини подібного рішення у Міністерство навколишнього середовища і води ОАЕ і в українські міністерства і відомства, до компетенції яких входять питання зовнішньоекономічних і торговельних зв'язків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.