Україна та Румунія в четвер підпишуть угоду про скасування плати за візи

Четвер, 5 травня 2016, 19:53

Угоду про скасування оплати за оформлення довготермінових віз Румунії для українців підпишуть 6 травня міністри закордонних справ України та Румунії Павло Клімкін і Лазарь Коменеску.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Угода буде підписана під час робочої зустрічі міністрів, яка відбудеться у смт Солотвино. Перед зустріччю  у Солотвино буде відкрито консульство Румунії.

У прес-службі також зазначили, що "Клімкін та Команеску обговорять широке коло питань двостороннього співробітництва та, зокрема, шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході візиту Президента України Петра Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року".

"Особлива увага буде приділена питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструтури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської в Україні.

Міністри підпишуть Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових (національних) віз, завдяки якій українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в’їзд та перебування строком понад 90 днів", - йдеться у повідомленні МЗС.

Раніше повідомлялося, що під час візиту президента України Петра Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року було оголошено про дату підписання угоди про скасування оплати за оформлення національних довгострокових віз Румунії для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.