Болгарія і Словаччина домовилися про будівництво газопроводу Eastring

П'ятниця, 10 червня 2016, 12:39

Болгарія і Словаччина підписали угоду про будівництво газопроводу Eastring, який має забезпечити постачання газу в балканські країни.

Про це повідомляє Novinite.

В рамках Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного Bulgartransgaz і оператором газотранспортної системи Словаччини Eustream, дві компанії проводитимуть спільну роботу над тим, як забезпечити фінансування ЄС, а також вивчити нові можливості трубопроводу.

Eastring було запропоновано Словаччиною після припинення проекту "Південний потік".

Пропонований трубопровід є одним із пріоритетних проектів для фінансування в рамках запланованих Європейською комісією інвестицій в енергетичний сектор.

Газопровід обʼєднає газопроводи України, Словаччини, Чехії, Угорщини і Румунії в один Балканський газовий хаб недалеко від болгарського чорноморського порту Варна.

За задумом, Eastring буде фактично універсальним газопроводом, який дозволить забезпечити постачання газу як із Західної Європи, так і Росії, Азербайджану, Іраку, Ірану і Кіпр.

Проект дасть поштовх до реалізації стратегічної мети Болгарії стати регіональним газовим хабом на Балканах, що має допомогти країні скоротити її майже повну залежність від імпорту російського газу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.