Іракські сили призупинили наступ на околицях Фаллуджі

Четвер, 2 червня 2016, 12:49

Іракські сили зупинилися на околиці Фаллуджі і сповільнили свій наступ через побоювання з приводу долі захоплених цивільних осіб і опору з боку "Ісламської держави".

Про це повідомляє AFP.

Іракські військові досі не можуть дістатися до центру міста і ведуть бої із бійцями ІДІЛ на вулицях міста, яке джихадисти контролювали два роки.

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді заявив про занепокоєння щодо безпеки 50 тисяч цивільних осіб, яких ІДІЛ може використати в якості живого щита дляв уповільнення наступу.

Спікер парламенту Іраку Салім Аль-Жубуре провів переговори щодо гуманітарних питань з чиновниками з провінції Анбар, де знаходиться Фаллуджа, а також командирами і лідерами місцевих племен.

Іракська армія тримала в оточенні Фаллуджу з кінця минулого року. Наприкінці травня почався активний наступ з метою звільнити місто.

Фаллуджа – місто, що знаходиться в 50 км на захід від Багдада стало першим містом, яке потрапило під контроль джихадистів у січні 2014 року, за півроку до того, як "Ісламська держава" проголосила створення халіфату, який нині займає значну частину Іраку та Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: