Президент Литви підписала закон про обов’язкову військову службу

Вівторок, 21 червня 2016, 13:06

Президент Литви Даля Грибускайте підписала закон, який вводить у країні загальну військову повинність і створює змішану модель збройних сил.

Про це повідомляє сайт литовського президента.

Очікується, що щорічно будуть призивати на службу 3500-4000 людей. У минулому році після відновлення призову всі 3 тисячі осіб були добровольцями. Зазначається, що на даний момент близько 3800 осіб виявили бажання пройти військову службу.

"Подібні заходи дозволять створити необхідний резерв підготовлених військових. Змішана модель, де армія складається з професіоналів і призовників, створює більш тісний зв'язок суспільства і військових. Це допомагає краще зрозуміти загальну готовність до оборони, що необхідно для найбільш ефективного стримування", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні прес-служби президента наголошується, що повернення до загальної військової повинності підтримує 68% населення країни.

Законодавчі поправки набудуть чинності з 1 вересня.

Раніше депутати Сейму Литви прийняли рішення про збереження обов'язкового армійського призову до 2022 року.

В 2015 році литовські політики зійшлися на думці, що обов'язковий призов в армію необхідно повернути на п'ять років у зв'язку з агресією Росії на сході України та анексією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: