Генсек НАТО призначив нового заступника замість Вершбоу

фото
Понеділок, 27 червня 2016, 15:08

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прийняв рішення призначити Роуз Геттемюллер з США своїм заступником. Вона замінить посла Олександр Вершбоу, який займає цю посаду з лютого 2012 року.

Про це повідомляє сайт НАТО.

"Я радий оголосити про призначення Роуз Геттемюллер, які привнесе у НАТО багатий досвід у міжнародній політиці безпеки, а також у таких сферах, як контроль над озброєннями і відносини з Росією. Вона також стане першою жінкою, який зайняла цей ключовий пост, що є важливою віхою в НАТО. Я вдячний послу Олександру Вершбоу, який піде у відставку восени після блискучої кар’єри. Його внесок в НАТО були незамінні в умовах безпрецедентних викликів безпеки", - сказав Столтенберг.

 

Геттемюллер в даний час займає посаду заступника держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки, консультант анта держсекретаря з контролю над озброєннями, нерозповсюдження і роззброєння.

До цього вона обіймала посаду помічника державного секретаря в Бюро по контролю над озброєннями, перевірки і дотримання, і головного переговірника щодо нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Вона також працювала, зокрема, директором Московського центру Карнегі. Геттемюллер вступить на посаду з 1 жовтня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.