Лінкявічюс: зустрічі НАТО з Росією поки не приносять користі

Четвер, 14 липня 2016, 12:07

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс стверджує, що зустрічі НАТО і російських дипломатів поки не приносять реальної користі.

Про це повідомляє портал Delfi.

Після засідання Ради НАТО – Росія, що відбулося в середу в Брюсселі міністр сказав, що нинішнє спілкування Альянсу і Росії краще, ніж ніякого спілкування, однак з найважливіших питань, зокрема, у питанні вирішення конфлікту в Україні згоди немає.

За словами Лінкявічюса, як і раніше, по-різному трактуються і рішення саміту блоку у Варшаві.

"НАТО підкреслило, що це повністю відповідає аналізу ситуації з безпекою, а також юридичним зобов'язанням Альянсу, а Росія знову повторила, що не приймає це", - сказав міністр.

У середу говорилося і про безпеку в повітрі. Росія також підняла питання про те, щоб заборонити військовим літакам літати над Балтійським морем з вимкненими транспондерами, але в НАТО, за словами міністра, зазначили, що це не вирішує ситуацію з безпекою.

"Як ми і прогнозували, Альянс заявив, що всі ці транспондери – тільки технічна деталь, і не найважливіший фактор, який охарактеризував би ситуацію. Важлива поведінка, небезпечні маневри та інше, що ми фіксували з боку Росії", - сказав Лінкявічюс.

"Звичайно, спілкуватися краще, ніж не спілкуватися, але хотілося б, щоб був якийсь вплив і зміни в реальному житті після цих зустрічей. Ми хочемо бачити зміни в реальності, у вирішенні конфліктів, у визнанні фактів. Канали політичних зустрічей відкриті, тільки користі від них поки немає", - сказав Лінкявічюс.

Як відомо, засідання Ради Росія-НАТО пройшло 13 липня у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: