МЗС висловило співчуття Франції у зв'язку з терактом в Ніцці

П'ятниця, 15 липня 2016, 12:29

Міністерство закордонних справ України висловило співчуття Франції у зв'язку з терактом в Ніцці, внаслідок якого загинули 84 особи.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Перетворивши святкування з нагоди національного свята Французької Республіки на криваву трагедію, терористи зазіхнули на святе для кожного француза і знехтували найбільшою цінністю – людським життям", - говориться в повідомленні.

"Звертаємося сьогодні до французького народу, який протягом останніх років зазнав жахливих втрат від рук терористів – Україна сьогодні з вами", - наголосили в МЗС.

"Україна категорично засуджує будь-які прояви тероризму  і закликає міжнародне співтовариство дати рішучу відсіч будь-яким проявам насильства і ненависті, що несуть у собі ці злочини", - підкреслюється в заяві.

Окремо свої співчуття висловив також і міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Це жахливо вітати з національним святом і відправляти співчуття у той же день. Ми стоїмо разом з вами і ми переможемо. Тільки разом", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 18 людей критичний.

Серед загиблих є українець, ще одного українця поранено.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала через натовп перш ніж зупинилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.