Українцям у Туреччині радять не залишати місць організованого відпочинку

Субота, 16 липня 2016, 17:08

У зв’язку із спробою державного перевороту в Туреччині, МЗС закликає громадян України утриматись від поїздок до Анкари та Стамбулу до остаточної нормалізації обстановки.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Громадянам, які перебувають на території Туреччини, рекомендуємо виявляти підвищену увагу і обережність, залишатися у місцях організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки", - йдеться у повідомленні.

Громадянам рекомендується зберігати в місцях, доступних до негайного доступу, документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

"У разі виникнення нагальної необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку, рекомендуємо максимально обмежити перебування в публічних місцях, уважно стежити за новинами про розвиток безпекової ситуації, врахувати рекомендації правоохоронних органів щодо безпеки пересування територією країни, повідомляти про плановану подорож адміністрацію готелю, або представників туроператора, своїх рідних", - зазачили в МЗС.

У випадках надзвичайних ситуацій українців просять негайно зв’язуватися з Посольством України в Турецькій Республіці (телефон "гарячої лінії": 00 9 0533 307 72 32, адреса ел.пошти: emb_tr@mfa.gov.ua), Генеральним консульством у Стамбулі (телефон "гарячої лінії": 90 530 612 55 77, адреса ел.пошти: gc_tr@mfa.gov.ua), або повідомляти на "гарячу лінію" МЗС України: тел. +38 044 238 16 57, додатковий +38 044 238 17 77, адреса ел.пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: