Могеріні: повний вступ у силу асоціації Україна-ЄС лишається головним пріоритетом

Середа, 20 липня 2016, 13:27

Ратифікація і повний вступ у силу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС лишається головним пріоритетом.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, йдеться у повідомленні європейської зовнішньополітичної служби.

"Високий представник скористалася нагодою, щоб запевнити прем'єр-міністра, а через нього український народ, що ратифікація і повни вступ в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС залишається головним пріоритетом" - йдеться у повідомленні.

За словами Могеріні, рішення поточної ситуації (Нідерланди не завершили ратифікацію через референдум, на якому жителі проголосували проти асоціації – ред.) розшукується, як вже було оголошено Європейською Радою в червні.

Як повідомили у Кабміні за результатами зустрічі Гройсмана і Могеріні сторони домовилися провести наприкінці 2016 року засідання Ради асоціації Україна-ЄС, співголовами якої є український прем’єр і очільниця європейської дипломатії.

"Ми маємо докласти спільних зусиль, щоб наповнити наступне засідання Ради асоціації реальним і конкретним змістом", - наголосив Гройсман.

Як зазначили в європейській зовнішньополітичній службі,це була перша зустріч Володимира Гройсмана і Федеріки Могеріні з часу його призначення прем’єр-міністром у квітні цього року.

Високий представник особливо високо оцінила те, що боротьба з корупцією залишається в центрі процесу реформ і реалізації програми уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.