Україна висловила ПАРЄ обурення через візит французьких депутатів до Криму

Фото
Неділя, 31 липня 2016, 10:12

Українська делегація в ПРАЄ висловила своє обурення візитом до окупованого Криму групи французських депутатів на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані.

Про це йдеться у заяві української делегації, яку оприлюднив на своїй сторінці у Facebook голова Постійної делегації Верховної ради України у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"Від імені всієї української делегації заявляю що ми обурені зухвалим ігноруванням українського та міжнародного законодавства, в чому Маріані проявив себе як рецидивіст. Ми не збираємося поважати і толерувати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до держав-членів Ради Європи", – йдеться у заяві.

У заяві наголошується, що фото, на якому французьку депутати позують на тлі пам’ятнику так званим "зеленим чоловічкам" "лише доводить свідоме висловлення французькими політиками неповаги до територіальної цілісності України".

 

Українська делегація підкреслює, що Парламентська Асамблея Ради Європи так і не змогла встановити правила, які би регламентували повагу до міжнародного і національного законодавства збоку делегатів ПАРЄ після аналогічного "візиту" в Крим рік тому трьох представників Франції.

"Разом з висловлюванням деякими делегатами ПАРЄ готовності прийняти делегацію РФ без дозволеними правилами ПАРЄ обмежень за невідповідність РФ стандартам Ради Європи, це все разом підриває довіру до самої Асамблеї, як органа, який стоїть на сторожі демократії, прав людини та верховенства права", – наголошується у заяві від імені української делегації.

Як повідомлялося, візит французьких депутатів на чолі з Тьєрі Маріані у Крим триватиме з 29 по 31 липня.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму. Цього року до складу французької делегації входять шість депутатів, які не їздили до Криму минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.