Україна негайно застосує заходи у відповідь на обмеження Росією транзиту

Понеділок, 4 липня 2016, 12:55

Україна невідкладно запровадить заходи через посилення торгової війни з боку Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві Кабміну.

"Уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України та протидії будь-яким виявам агресії з боку РФ. Нами підготовлені адекватні заходи у відповідь, які будуть введені в дію невідкладно", - йдеться у заяві.

В уряді назвали додаткові обмеження Росії щодо транзиту українських товарів через свою територію політично вмотивованим актом, який "є ще одним виявом агресії РФ по відношенню до України".

"Дані обмеження є черговим грубим порушенням міжнародних зобов’язань РФ, зокрема, взятих в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 року", - наголосили в уряді.

"Ми вимагаємо від РФ негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів по відношенню до українського експорту в інші країни", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 3 липня 2016 року було оприлюднено указ президента Російської Федерації від 01.07.2016 №319, який вносить зміни до указу президента РФ від 01 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

Цим указом запроваджені додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України.

Указ розширює обмеження транзиту до Республіки Казахстан і на транзит до Киргизької Республіки.

Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів "під ембарго".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: