На кордоні України та Польщі розблокували пункти пропуску

Вівторок, 5 липня 2016, 13:31

Українським правоохоронцям вдалося розблокувати пункти пропуску "Шегині" і "Рава-Руська" на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.

"В результаті низки системних заходів, проведених учора з ініціативи Держприкордонслужби, сьогодні уночі вдалося розблокувати пункти пропуску "Шегині" та "Рава-Руська". До роз’яснювальної роботи з місцевими  мешканцями активно долучилися новоутворені штаби у складі представників Державної прикордонної та фіскальної служб, Національної поліції та органів місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Згодом речник відомства Олег Слободян на своїй сторінці у Facebook повідомив, що було розблоковано і пропускний пункт "Краківець".

"Таким чином усі пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі", - написав він.

Напередодні кілька сотень жителів прикордонних із Польщею районів на знак протесту проти призупинення малого прикордонного руху проводили акцію протесту - блокували траси до пунктів пропуску "Шегині", "Краковець" і "Рава-Руська".

Малий прикордонний рух між Україною і Польщею призупинили з 4 липня до 2 серпня в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, які мають дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Призупинення пов'язане з проведенням саміту НАТО в Варшаві 8-9 липня та всесвітніми днями молоді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.