Естонія потребує допомоги НАТО у протистоянні з РФ – глава МЗС

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:05

Естонія в протистоянні з Росією потребує допомоги НАТО, і немає жодної ознаки того, що РФ збирається чесно виконувати свої міжнародні зобов'язання і визнавати свою військову роль в Україні.

Про це глава МЗС Естонії Марина Кальюранд написала у статті у The Washington Post.

"Немає жодних ознак того, що Росія буде виконувати свої міжнародні зобов'язання або визнає свою військову роль в Україні; насправді, правильним є зворотнє твердження. НАТО повинен вирішити цю проблему з усією рішучістю, силою і присутністю" - пише міністр.

Вона наголосила, що питання реагування на підвищення агресії з боку Росії лишається головним пріоритетом Естонії.

"Ми бачили порушення повітряного простору, нерегулярні польоти і загадкові підводні човни в Балтійському морі. Російські повітряні та морські сили беруть участь у протистоянні з НАТО, що патрулюють повітряний простір над морем", - нагадала Кальюранд.

Крім того, Росія проводить планові військові навчання, про яких найчастіше взагалі не повідомляє або робить це з невеликим запасом часу, і в цих навчаннях імітуються напади на сусідні країни, пише міністр.

"Тим, хто стверджує, що НАТО "мілітаризується" або "провокує Росію" навчаннями, треба сказати, що дійсність така: навчання НАТО готують захищати наші території, наших союзників і наш народ від нападів", - зазначила Кальюранд.

 "Зрозуміло, що росіяни будуть продовжувати свою агресивну поведінку, поки не досягнуть своєї мети зламати альянс - і ми повинні бути готові до довгострокового, непохитного захисту нашої незалежності і наших цінностей" - наголосила міністр.

Вона висловила сподівання, що нові батальйони НАТО будуть підтримані обладнанням, що забезпечить швидке реагування на будь-який російський виклик щодо Естонії або інших країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.