Клімкін: мета пакету допомоги НАТО – змінити безпековий сектор України за 4 роки

П'ятниця, 8 липня 2016, 18:02

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін стверджує, що розширений пакет допомоги, що буде схвалений в суботу на засіданні комісії Україна-НАТО, дозволить здійснити повну перебудову сектору безпеки та оборони України.

Про це він заявив в коментарі українським журналістам на полях саміту НАТО, повідомляє з Варшави кореспондент "Європейської правди".

"Підготовлений документ на 10 сторінках, чітка структуризація по напрямках.

Зараз ми кажемо не про допомогу від  окремих країн-членів, не про те, що відбувається в рамках поставок зброї для України в двосторонньому вимірі. Йдеться про доведення українських збройних сил до стандартів НАТО за допомогою або трастових фондів, або в інших програм", - пояснив міністр.

Клімкін підкреслив, що обсяг фінансової допомоги буде постійно наростати, доки триває реформування сектору.

"Там є рядок про те, що пакет допомоги – це живий документ, тобто ми не можемо говорити про суми. Фонди будуть поповнюватися по мірі того, як будуть реалізовуватися і погоджуватися окремі проекти", - заявив він.

На думку міністра, левову частку реформ можливо завершити до 2020 року.

"Ми для себе маємо ставити амбітні терміни, і я вважаю, що основна робота має бути здійснена до 2020 року, тобто за 4 роки", - заявив він.

Як повідомляла "Європейська правда", пакет допомоги НАТО передбачає 40 нових напрямків співпраці та допомоги Україні. Детально про них читайте в інтерв'ю "Ми не лише просимо – Україна має серйозні пропозиції для Альянсу".

Також про нові можливості співпраці з Альянсом - в статті віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе "Як Україні змінити стосунки з НАТО: шість шляхів, що з’являться після Варшави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.