Путін та Мей обговорили телефоном майбутні відносини РФ та Британії

Середа, 10 серпня 2016, 09:44

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вперше після свого призначення провела телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє сайт британського уряду.

Повідомляється, що сторони домовилися, що співпраця з авіаційної безпеки є важливою частиною зусиль по боротьбі з тероризмом.

"Прем'єр-міністр відзначила важливість відносин між Великою Британією і Росією і висловила надію, що, незважаючи на розбіжності з деяких питань, вони могли б відкрито і чесно говорити про найважливіші для обох сторін проблеми", - йдеться у повідомленні.

"Прем'єр-міністр та президент погодилися з тим, що британські і російські громадяни стикаються із загальними загрозами від тероризму, і що співпраця з авіаційної безпеки, зокрема, є важливою частиною міжнародних зусиль по боротьбі з тероризмом", - відзначили на Даунінг-стріт.

Очікується, що Мей та Путін зустрінуться на саміті G20 в Китаї наступного місяця.

Сайт Кремля у свою чергу повідомив, що "обидва лідери висловили невдоволення нинішніми параметрами співпраці як у політичній, так і торговельно-економічній сферах. Домовлено активізувати спільну роботу по ряду напрямків".

"Лідери двох країн домовилися про налагодження діалогу по лінії спецслужб, які займаються проблематикою забезпечення авіаційної безпеки", - відзначили у Кремлі.

Раніше Тереза Мей заявляла, що санкції проти Росії мають залишатися до повного виконання Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.