РФ планує створити в Сирії повноцінну військову базу із постійним контингентом

Четвер, 11 серпня 2016, 11:44

Росія планує створити в Сирії повноцінну військову базу і розмістити там постійний контингент Повітряно-космічних сил.

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони Франц Клінцевич в інтерв’ю "Известиям".

За його словами, поки ще триває правове опрацювання майбутнього статусу авіабази Хмеймім, але в найближчій перспективі вона може перетворитися на повноцінну російську військову базу.

"Після узгодження правового статусу Хмеймім стане базою російських збройних сил, там буде побудована відповідна інфраструктура", - сказав Клінцевич.

Видання, посилаючись на джерело в Міноборони РФ, також повідомляє, що військові мають намір серйозно розширити наявну інфраструктуру бази Хмеймім, створивши можливості для розміщення там важкої авіації, а також побудувати повноцінне військове містечко.

Планується розширити стоянки для авіаційної техніки і захистити її валами на випадок обстрілу або бомбардування. На базі буде встановлено нове радіотехнічне обладнання, в тому числі системи управління повітряним рухом.

У проекті також передбачено місце, де важкі транспортні Ан-124 "Руслан" змогли б розвантажуватися і завантажуватися, а наземний персонал міг здійснювати їхнє обслуговування, не заважаючи роботі аеродрому.

Крім того, будуть обладнані позиції для зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: