У Польщі пропонують встановити пам’ятник союзникам у війні 1920 року

Вівторок, 16 серпня 2016, 19:33

Понад 20 депутатів "Право і Справедливість" підписали відкритий лист до мера Варшави Ханни Гронкевич-Вальц із закликом встановити пам'ятник східним союзникам війни 1920 року.

Про це заявив депутат Міхал Дворчик, повідомляє wPolityce.pl.

"У Польщі досі немає місця, в якому гідно вшановані вони наші союзники з 1920 року. Звичайно, зупинення наступу більшовиків було успіхом, насамперед, польської армії, в той час як ми не можемо забувати, що пліч-о-пліч з нашими солдатами воювали і разом проливали кров білоруські солдати і українські військові під командуванням отамана Петлюри", - сказав Дворчик.

"Наш моральний обов'язок-пам'ятати про тих, які підтримували нас і допомогли відстояти незалежність. Дата 15 серпня – свято Війська Польського і річниця Варшавської Битви є доброю нагодою, щоб нагадати про важливі події. Переконання в необхідності вшанування наших союзників участю низки інших парламентаріїв, тому виникла ідея підготовки відкритого листи і звернення до мадам Гронкевич-Вальц", - додав він.

Як повідомлялося, представник Міністерства оборони Польщі поклав квіти до пам’ятників воїнам Української Народної Республіки у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.