Сирійські літаки завдали ударів по районах дислокації сил США

Субота, 20 серпня 2016, 09:46

Винищувачі очолюваної США коаліції були підняті по тривозі винищувачі для захисту американських радників, які працюють з курдськими силами, що захистити їх від бомбардувань літаків сирійського режиму.

Про це повідомляє AFP.

Речник Пентагону Джефф Девіс заявив, що у четвер два сирійські бомбардувальники Су-24 завдали ударів по районах неподалік міста Ель-Хасака, де під керівництвом військових радників США проходять навчання курдських загонів народної самооборони.

Коаліція направила свої літаки з метою перехоплення сирійських літаків, але літаки режиму до того часу вже залишили цей район.

"Це було зроблено в якості заходів із захисту коаліційних сил. Ми будемо забезпечувати їх безпеку і сирійському режимові було б доцільно не наражати їх на небезпеку... ми розглядаємо випадки, коли коаліція в небезпеці, з серйозністю і у нас є невід'ємне право на самооборону", - сказав Девіс.

Але попередження, здається, не було почуте. Два сирійських військових літака режиму Асада спробували знову вилетіти в район в п'ятницю, але були зустрінуті літаками коаліції.

"Присутність літаків коаліції змусило сирійські літаки залишити повітряний простір без подальших інцидентів. Літаки коаліції не обстрілювалися", - повідомили у Мінобороні США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.