Все більше британців звертаються за громадянством країн ЄС - ЗМІ

Понеділок, 22 серпня 2016, 18:10

Після референдуму про вихід Британії з ЄС 23 червня все більше її громадян стали звертатися за громадянством країн Євросоюзу.

Про це пише агентство Bloomberg, якому вдалося поспілкуватися з 16 дипломатичними представництвами країн ЄС.

Всі вони відзначили або збільшення заявок на отримання паспорта тої чи іншої країни ЄС, або збільшення кількості питань на цю тему.

"Ми помітили різкий сплеск як заявок, так і запитань про них" - сказав атташе посольства Австрії Йоганес Допш. За його словами, у перші дні після референдуму посольство фіксувало по 100 запитів і заявок щодня – в порівнянні з липнем 2015 року кількість заявок на отримання громадянства Австрії у липні цього року збільшилося вдвічі.

Польське посольство, яке в середньому отримує по 100 заявок про громадянство від британців на рік, за першу половину цього року отримало 111 заявок. Від дня референдуму у відомстві зафіксували 600 запитів.

У Нідерландах фіксують збільшення в 10 разів кількості запитів, в Ірландії кажуть про зростання на 17% заявок на громадянство.

Про збільшення попиту на паспорти ЄС заявили також у посольствах Фінляндії, Німеччини, Португалії, Чехії, Хорватії та інших країнах.

При цьому найбільший попит на паспорти, посвідкина проживання, а також пов'язані з цим питання виник 23 червня і відразу після оголошення результатів референдуму.

Зазначається, що попит продиктований тим, що британці хочуть працювати і подорожувати по ЄС як раніше, до референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.