Увімкнені транспондери не вирішать проблеми з літаками РФ над Балтикою - Лінкявічюс

Середа, 3 серпня 2016, 15:48

Угода про включення автовідповідачів (транспондерів) при польотах військових літаків над Балтійським морем проблем з безпекою не вирішить.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.lt.

За його словами,  російські винищувачі все одно будуть продовжувати небезпечні маневри в регіоні.

Як зауважив міністр, Литва разом з союзниками розгляне і обговорить пропозицію Росії, проте, як і інші обіцянки і заклики Москви, її треба оцінювати не за словами, а конкретними кроками Росії.

"Росія останнім часом практично ніяк не сприяла зміцненню військового довіри", - відзначив литовський міністр.

"Росія відмовилася ввести прямий зв'язок (гарячу лінію) між прикордонними постами для роз'яснення польотів неавторизованих літаків. Я пропонував це зробити ще в 2002 році своєму тодішньому колезі Сергію Іванову", - згадує глава зовнішньополітичного відомства Литви.

"Незважаючи на те, що Росія бажає обговорити викликані військовою діяльністю ризики, слід зазначити, що саме дії Росії цей ризик і створюють, саме вона сама регулярно небезпечно маневрує своїми винищувачами поблизу військових кораблів НАТО в Балтійському морі, навіть створює загрозу польотів цивільної авіації", - підкреслив він.

"Так, одними включеними транспондерами питання безпеки не вирішити, якщо російські пілоти і надалі не будуть дотримуватися рекомендацій безпечної авіації, вести себе безвідповідально і провокаційно", - акцентував  Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.