Данія ускладнить процедуру отримання посвідки на проживання для іноземців

Середа, 31 серпня 2016, 11:25

Уряд Данії розробив 44 ініціативи в галузі імміграції, які мають втілити до 2025 року. Серед них – посилення правил із надання постійної посвідки на проживання для іноземців.

Про це повідомляє The Local.

Згідно з проектом, іноземці зможуть отримати право на постійне проживання, проживши в Данії протягом восьми років, на відміну від нинішніх шести. На початку 2016 року цей термін становив п'ять років.

Крім того, уряд хоче ще більше посилити вимоги зайнятості, що іноземці повинні бути працевлаштовані протягом 3,5 із останніх чотирьох років.

Зараз вимагається, щоб іноземці працювали протягом 2,5 із останніх трьох років. Попередні правила вимагали зайнятості за три з останніх п'яти років.

Уряд намагався зберегти "стимул" для іноземців, і обіцяє надати документи на постійне проживання, якщо іноземці виконають чотири додаткові умови – активна громадянська позиція через участь у громадській організації або проходженні тесту на громадянство, постійна зайнятість протягом чотирьох з останніх 4,5 років, річний оклад у розмірі 270 тисяч крон протягом двох років до подання заявки або закінчення данських мовних курсів рівня 3.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: