Ердоган заявив про нову сторінку у відносинах з Росією

Вівторок, 9 серпня 2016, 07:44

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні свого візиту до Росії розповів, чого чекає від зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це йдеться у його інтерв’ю ТАСС.

"Це буде історичний візит, новий початок. На переговорах з моїм другом Володимиром, я вірю, буде відкрито нову сторінку у двосторонніх відносинах. Нашим країнам належить багато чого зробити разом", - сказав Ердоган.

Він зазначив, що нова сторінка у двосторонніх взаєминах передбачає співпрацю у військовому напрямку, в сферах культури та економіки. Зокрема, йдеться про озвучений раніше план довести товарооборот між Росією і Туреччиною до 100 мільярдів доларів.

"Наші країни - ключові гравці регіону, і вони мають дуже багато зробити разом. Саме з таким переконанням я прибуду до Російської Федерації", - сказав турецький лідер.

Слід зазначити, що цей візит – перша закордонна поїздка турецького президента з часу невдалої спроби перевороту 15 липня, пише Daily Sabah.

Ердоган при цьому відзначив підтримку Путіна після перевороту на противагу критиці ЄС.

"Путін не критикував мене за кількість відсторонених військових і чиновників, коли телефонував мені висловити співчуття", - заявив він в інтерв'ю Le Monde.

Як відомо, зустріч турецького і російського президентів у Санкт-Петербурзі відбудеться 9 серпня.

Нагадаємо, 29 червня Ердоган та Путін поговорили по телефону вперше після інциденту з Су-24, який був збитий у листопаді 2015 року.

Після розмови Путін заявив, що має намір доручити уряду країни відновити співпрацю з Туреччиною.

Пізніше Путін підписав указ про зняття заборони на продаж туристичних путівок до Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.