Бундесвер почав займатися професійною освітою біженців

Четвер, 1 вересня 2016, 16:29

Бундесвер приєднався до програми інтеграції біженців та надав молодим мігрантам з Сирії можливість професійного навчання.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Близько 50 чоловіків у четвер, 1 вересня, в Баварії, Нижній Саксонії та Берліні в рамках пілотного проекту почали профнавчання в таких галузях, як будівництво і ремонт конструкцій з дерева та бетону, газове зварювання, медичне обслуговування, а також техніка.

Передбачається, що після повного циклу навчання їх кваліфікації буде достатньо для працевлаштування в Німеччині, так і для роботи над відновленням Сирії. Через 12 тижнів будуть підведені перші підсумки програми, пообіцяла міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн.

Для участі у пілотному проекті були відібрані 100 сирійців з перспективою подальшого перебування в Німеччині, які закінчили початкові курси німецької мови та країнознавства.

 При цьому тільки кожен десятий з них "має хорошу професійну кваліфікацію та по закінченні навчання при бундесвері буде готовий до подальшого професійного навчання на загальних підставах у ФРН, підкреслив керівник Федерального відомства з праці Франк-Юрген Вайзе. Більшості ж потрібні додаткові курси мови та професії. Зараз на місцях навчання працює перекладач.

При цьому спочатку планувалося набрати 120 учасників, але охочих серед сирійців виявилося недостатньо.

Влада планує у майбутньому залучати до подібних програм і жінок з Сирії, зокрема для навчання медичних професій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: