Сценарій агресії РФ проти країн Балтії є цілком можливим - посол України

Субота, 10 вересня 2016, 15:16

Сценарій можливої агресії Росії проти балтійських держав зараз не є абсолютно неправдоподібним.

Про це заявив посол України в Латвії Євген Перебийніс в інтерв'ю LB.ua.

"Російські літаки регулярно курсують поблизу кордонів Латвії, кораблі постійно знаходяться в виключній економічній зоні. І це не може не хвилювати Латвію", - зауважив він.

"Вони до цього ставляться дуже серйозно. Після того, що відбулося в Криму і на Донбасі, сценарій можливої агресії Росії проти балтійських держав зараз не є абсолютно неправдоподібним", - сказав Перебийніс.

Він нагадав, що на Варшавському саміті НАТО в липні було прийнято рішення про розміщення в Латвії, як і в інших балтійських країнах, натівських контингентів.

"Звичайно ж, вони навряд чи можуть слугувати якимось серйозним щитом від Росії в разі, якщо вона вирішить піти на відкриту агресію. Але це є для Росії серйозним стримуючим фактором – одна справа розв`язати агресію лише проти невеликої армії Латвії, а інша – проти країни, де стоять ще й війська США, Канади, Великобританії, ФРН", - підкреслив український посол.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Литви Юозас Олекас заявив, що балтійські країни мають впроваджувати єдині правила переміщення військової техніки НАТО для її оперативної передислокації в разі потреби

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.