У Відні мусульмани планують протестувати через заборону на буркіні у басейні

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:45

У Відні мусульмани планують протестувати проти заборони для жінок відвідувати басейн у мусульманському купальному костюмі - буркіні. 

Про це повідомляє The Local.

Скандал розпочався після того, коли молоду мусульманку попросили покинути плавальний басейн у Відні, пояснивши, що "буркіні заборонені у басейнах задля гігієни і безпеки".

Як стверджує 23-річна студентка, перед цим у телефонній розмові з адміністрацією басейну їй повідомили, що дозволяється плавати у буркіні.

Згодом адміністрація басейну пояснила, що є правила, згідно з якими всі купальні костюми мають бути зроблені з відповідної тканини. Деякі громадські басейни забороняють бавовняні закриті купальники через те, що вони стають важкими у воді, що є небезпечним.

Проте, на думку жінки, рішення адміністрація прийняли із расистських міркувань. Вона уже подала скарги до Австрійської мусульманської громади та Антирасистської консультативної ради ZARA.

За її словами, на знак протесту її друзі та прибічники планують відвідати басейн, одягнені у буркіні.

Детальніше про дискусії навколо заборони мусульманського купальника буркіні у Франції читайте у статті: "Купальник політичної ваги: як заборона буркіні здатна визначити президента Франції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: