Путін: кібератака на Демпартію США служить громадськості, але РФ непричетна

П'ятниця, 2 вересня 2016, 15:11

Хакерська атака на Демократичну партію США, у результаті якої були опубліковані тисячі електронних листів і документів, послужила громадським інтересам, але Росія не причетна до цього інциденту.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю Bloomberg.

"Послухайте мене, адже хіба це важливо, хто зламав якісь там дані зі штабу, передвиборного штабу пані Клінтон? Важливо, що є змістом того, що було пред'явлено громадськості", - сказав Путін.

США заявили, що за зломом сервера Національного комітету Демократичної партії (DNC) стоять хакери, які працюють на уряд РФ.

"Не потрібно відводити увагу громадськості від суті проблеми, підміняючи якимись другорядними питаннями, пов'язаними з пошуком того, хто це зробив. Але хочу вам ще раз сказати, мені про це абсолютно точно нічого невідомо, і на державному рівні Росія ніколи цим не займається", - сказав Путін.

В результаті кібератаки на сайті Wikileaks було викладено близько 20 тисяч електронних повідомлень з приватного листування напередодні президентських номінації Хілларі Клінтон на з'їзді партії у липні.

З документів випливало, що члени партії намагалися підірвати передвиборну кампанію Берні Сандерс, основного конкурента Клінтон серед демократів.

Як повідомлялося, минулого тижня одне з проросійських хакерських угрупувань, що раніше атакували комп'ютерні мережі Демократичної партії США, атакували кілька аналітичні центри в Вашингтоні, орієнтованих на вивчення російської проблематики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.