У Європарламенті пройдуть дебати про права жінок у Польщі

Четвер, 29 вересня 2016, 14:51

У Європейському парламенті 5 жовтня відбудуться дебати на тему прав жінок у Польщі, зокрема щодо законопроекту про заборону абортів.

Таке рішення ухвалили 29 вересня лідери більшості політичних груп у Європейському парламенті, повідомляє Польське радіо.

23 вересня Сейм Польщі скерував проект комітету "Стоп аборту" на подальше опрацювання в комісії. Проектом передбачена повна заборона переривання вагітності та кримінальна відповідальність для кожного, хто спричинить смерть зачатої дитини, у тому числі для матері.

Варто зауважити, що Європейський Союз у світоглядних питаннях повноважень не має. Кожна держава-член Спільноти сама вирішує, як регулювати, наприклад, норми законів про аборти.

А тому план проведення дебатів розкритикували не тільки євродепутати від правлячої у Польщі партії "Право і справедливість", але й від опозиції.

Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що ці дебати є невиправданим втручанням у внутрішні справи Польщі.

Нагадаємо, Польський парламент ухвалив у першому читанні законопроект, який передбачає повну заборону абортів без жодних винятків і встановлює кримінальну відповідальність для кожного, хто причетний до аборту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: