Президент Литви: міністр оборони має піти у відставку через скандал із закупівлями

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:03

Міністр оборони Литви Юозас Олекас через скандал із "золотими вилками" повинен покинути займаний пост, щоб не компрометувати ні Міноборони, ні саму державу.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.

"Така ситуація компрометує політичні зусилля нашої країни по обороні держави, виділення підвищеного фінансування (оборони), компрометує наші рішення в очах людей, і тому політичну відповідальність має взяти на себе сам міністр", - сказала Грібаускайте.

Президент Литви також заявила, що Олекас бреше, стверджуючи, що Міністерство оборони само звернулося в прокуратуру з приводу дорогих закупівель армії.

За словами глави держави, тоді міністерство скаржилося не на ціни, а на маркування товарів.

"Було б занадто сміливо говорити про те, що вже в 2014 році Міністерство оборони щось робило, тому що з приводу завищених цін ніхто не звертався в прокуратуру, і останні два роки відбувалося це ж саме, це зараз ми вже говоримо про ці закупівлі в Nota bene, що наближаються до двох мільйонів євро", - сказала вона.

Нагадаємо, Служба публічних закупівель Литви повідомила, що литовська армія, при купівлі кухонного приладдя компанії Nota bene заплатила за нього у вісім разів дорожче ринкової ціни.

Після скандалу головнокомандувач заявив, що готовий подати у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.