Грибаускайте розкритикувала скандальні закупівлі армії Литви

Вівторок, 30 серпня 2016, 17:55

Президент Литви Даля Грибаускайте розкритикувала закупівлю Збройними силами країни кухонного приладдя за ціною у вісім разів дорожче, ніж на ринку.

Про це повідомляє Delfi.lt.

"Такі закупівлі міністерства оборони неприпустимі законом, більше того, закони не передбачають можливості красти - навпаки. А коли продукт або товар коштує у вісім разів дорожче під час громадських закупівель, ніж в магазині, то це відкрите обкрадання жителів Литви", - сказала президент журналістам у Вільнюсі.

Вона звернула увагу на те, що громадські закупівлі здійснює не армія, яка лише формує завдання, а міністерство оборони, тому і відповідальність повинне взяти на себе міністерство і "конкретно міністр".

За її словами, здійснювані з 2014 року публічні закупівлі викликають "багато питань, починаючи з політичної відповідальності до правової".

"Мені дуже шкода, але доводиться констатувати, що на початку періоду перебування міністра оборони (на посаді) виникли певні тіні відносно нього. Зараз здається, що ці тіні лише згущуються, і що вони не розвіяні. Тому я вважаю, що, якщо міністр не зможе впоратися і цього разу, то на якісь більш серйозні позиції в майбутньому ця людина не повинна сподіватися", - підкреслила Грибаускайте.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет з національної безпеки і оборони Сейму Литви наступного тижня планує провести засідання з метою з'ясування обставин закупівлі кухонного приладдя для Збройних сил країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.