ЮНІСЕФ: у світі нараховується близько 50 млн дітей-біженців

Середа, 7 вересня 2016, 12:06

Майже 50 мільйонів дітей по всьому світу є на сьогодні біженцями через військові конфлікти, бідність та відсталість.

Про це йдеться в останній доповіді ЮНІСЕФ, опублікованій на сайті організації.

За підрахунками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) по всьому світу близько 50 мільйонів дітей були змушені залишити батьківщину, з них 28 млн стали біженцями через військові конфлікти, ще 20 млн залишили рідні місця через бідність та погані умови проживання.

За даними ЮНІСЕФ, діти становлять непропорційно велику частку шукачів притулку у світі: так, діти становлять приблизно третину всього населення світу, проте становлять близько половини всіх біженців.

При цьому у 2015 році близько 45% всіх дітей-біженців, які перебувають під захистом УВКБ ООН були вихідцями з Сирії та Афганістану.

Статистика свідчить, що 28 мільйонів дітей були змушені покинути свою батьківщину в результаті військових конфліктів, серед них наразі 10 мільйонів отримали статус біженців, 1 млн мають статут шукачів притулку, близько 17 мільйонів дітей є внутрішньо переміщеними особами, які не залишили межі своїх країн.

У фонді відзначають, що все більше дітей перетинають кордони самостійно. У 2015 році у 78 країнах понад 100 тис. дітей звернулися за наданням притулку без супроводу дорослих.

Також варто додати, що близько 20 мільйонів дітей міжнародних мігрантів залишили свої будинки з різних причин, включаючи бідність  і бандитизм.

"Багато з дітей піддаються особливому ризику зазнати жорстокого поводження і утримання під вартою, оскільки у них немає документації, вони мають невизначений правовий статус, і немає ніякого систематичного відстеження та моніторингу їх становища", – резюмується у доповіді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сотні дітей-біженців зникли безслідно після прибуття у Велику Британію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.