У ЄС введуть єдину систему сертифікації обладнання для контролю безпеки в аеропортах

Середа, 7 вересня 2016, 15:45

Європейська комісія запропонувала створити єдину для країн ЄС процедуру сертифікації обладнання для контролю авіаційної безпеки в аеропортах.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Запровадження сертифікату ЄС дозволить поставляти техніку для проведення контролю, затверджену в одній країні ЄС, на ринок в інших країнах.

"Крім того, створення системи взаємного визнання охоронного обладнання допоможе подолати фрагментацію ринку, підвищить  конкурентоспроможність індустрії безпеки ЄС, підвищить зайнятість в галузі і в кінцевому підсумку сприятиме підвищенню авіаційної безпеки в Європі", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос заявив, що сертифікація може допомогти уникнути загроз, перш ніж вони матеріалізуються, і зміцнить безпеку європейських громадян і стійкість європейського суспільства в цілому.

"Сьогоднішня пропозиція про спрощення та гармонізацію правил із сертифікації обладнання для перевірок в аеропортах гарантує, що наші високі стандарти перевірки безпеки застосовуються скрізь в аеропортах ЄС", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.