ЄС і НАТО засудили ядерні випробування Північної Кореї

П'ятниця, 9 вересня 2016, 13:54

ЄС і НАТО засудили дії КНДР, яка провела свої п’яті ядерні випробування, і закликали країну до діалогу з міжнародною спільнотою.

"Я рішуче засуджую ці провокації і порушення резолюцій ООН, які підривають регіональну і міжнародну безпеку", - йдеться у заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга.

Він нагадав, що НАТО неодноразово закликав Пхеньян припинити ядерні випробування, запуски балістичних ракет і повернутися до переговорів з міжнародною спільнотою.

"Я знову закликаю Північну Корею поважати міжнародні зобов’язання і утримуватися від дій, що збільшують ризик зростання напруженості у регіоні", - заявив Столтенберг.

В ЄС назвали ядерні випробування КНДР прямим порушенням міжнародних зобов’язань і "смертельною загрозою миру і безпеці всього регіону".

"Я закликаю КНДР до конструктивного діалогу з міжнародним співтовариством і припинення цієї незаконної і надзвичайно небезпечної поведінки" - йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики  і безпеки Федеріки Могеріні.

Глава європейської дипломатії, висловила сподівання на те, що на засіданні Радбезу ООН буде заявлено про "чітку ефективну позицію" щодо ядерних випробувань КНДР.

Як повідомлялося, Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування.

У відповідь на попередні випробування, проведені у січні цього року, проти КНДР було запроваджено санкції ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.