Путін заявив, що Франція "обслуговує" інтереси США щодо Сирії

Середа, 12 жовтня 2016, 18:27

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Франція "обслуговує" зовнішньополітичні інтереси США в питанні врегулювання ситуації в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми очікували на спільну, конструктивну роботу з Францією та з іншими постійними членами Ради Безпеки. Але що сталося?" - сказав Путін.

"Я не знаю, чи відповідає це інтересам європейських країн чи не відповідає. Проте обслуговувати так зовнішньополітичні інтереси, а можливо, навіть внутрішньополітичні інтереси своїх союзників й у даному разі США? Я не знаю.

Це хіба роль таких серйозних країн, які претендують на те, щоб проводити незалежну зовнішню політику і називатися великими державами? Я не знаю", - сказав Путін.

Путін також заявив, що Париж не повинен ображатися на вето, накладене Москвою на французьку резолюцію щодо Сирії в Раді безпеки ООН.

"Це не наші партнери, які ображаються на наше вето, це ми повинні ображатися", - сказав Путін.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін скасував свій візит до Франції, який мав відбутися 19 жовтня.

Раніше повідомлялося про те, що Франсуа Олланд дав зрозуміти, що зустріч з Путіним в Парижі може не відбутися. За його словами, він сумнівається, що європейським лідерам вдасться вмовити РФ зупинити авіаудари в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: