США: звільнення Мосула від ІДІЛ може тривати тижні і довше

Вівторок, 18 жовтня 2016, 09:53

Звільнення іракського міста Мосул, контрольованого бойовиками "Ісламської держави", може затягнутися на тижні, а то й довше.

Про це йдеться у заяві командувача Об'єднаними силами міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ генерал-лейтенанта США Стівена Таунсенда.

За його словами, коаліція на чолі з США надає іракським військам і іншим силам, які беруть участь у наступі, авіаційну, артилерійську, розвідувальну та консультаційну підтримку.

"Тисячі військових, які беруть участь у визволенні Мосула, вони всі іракці. Ми не можемо прогнозувати, скільки часу піде у армії Іраку на перемогу над ІДІЛ в Мосулі, але ми знаємо, що вони досягнуть успіху, як це раніше було в Рамаді, Фаллуджі та інших містах", - заявив він.

Таунсенд нагадав, що коаліція, яка об'єднує 16 країн, за два роки завдала сотні авіаударів по позиціях ІДІЛ, підготувала та надала озброєння для 34 тисяч іракських військових.

Як повідомлялося, за першу добу наступу на Мосул у бойовиків ІДІЛ були відбиті 20 сіл на схід, південь і південний схід від міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.