Морські піхотинці США можуть прибути до Норвегії у січні - ЗМІ

Четвер, 20 жовтня 2016, 14:42

США можуть розмістити своїх морських піхотинців на базі у північній Норвегії вже у січні, щоб покращити здатність НАТО реагувати на потенційну російську агресію.

Про це повідомляє норвезьке видання Adresseavisen.

За даними видання, США розраховують розмістити бойовий підрозділ з 300 морських піхотинців США, які служитимуть на ротаційній основі, на аеродромі Вернес неподалік від Тронхейма.

Проти цих планів поки виступають Ліберальна, Соціалістична і Християнсько-демократичні партії Норвегії, які звинуватили уряд в тому, що він "віддав на аутсорсинг охорону нашої країни морській піхоті США".

Командувач американськими морськими силами в Європі та Африці генерал-майор Ніл Нельсон в коментарі CNN заявив, що нова морська база наразі в стадії обговорення з урядом Норвегії.

Тренування морської піхоти США в Норвегії у лютому цього року

"У нас дуже тісні відносини з норвезькими Збройними силами і обмежена ротаційна присутність в Норвегії, звичайно, посилила б цей зв'язок і наше вміння працювати разом. У разі схвалення урядом Норвегії, присутність морської піхоти в Норвегії посилить здатність НАТО швидко реагувати і використовувати сили в Північній Європі", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.