ЄС дав Бельгії час до вечора понеділка, аби визначитися щодо ЗВТ з Канадою - ЗМІ

Неділя, 23 жовтня 2016, 15:59

Європейський Союз дав федеральному уряду Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

Про це з посиланням на власні джерела в ЄС повідомляє Reuters.

"В останній спробі забезпечити згоду Валлонії, ЄС пропонує Бельгії зміни в політичній декларації, що додається до договору", – цитує агенція свого співрозмовника.

Голова Європейської ради Дональд Туск, говоритиме з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем в понеділок ввечері. За результатами цієї розмови премʼєр-міністр Канади Джастні Трюдо має вирішити чи летіти йому на підписання угоди до Брюсселя, яке заплановане на 27 жовтня під час саміту ЄС-Канада.

"Якщо Мішель і в понеділок ввечері не зможе гарантувати того, що  Бельгія зможе підписати в четвер угоду про ЗВТ ЄС-Канада, то саміт буде скасований", – зазначає джерело Reuters.

Водночас, за словами джерела, ані ЄС, ані Канада не готові відмовитися від договору, який розроблявся роками.

Раніше повідомлялося, що текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.