Посольство Туреччини у Фінляндії звинувачують у стеженні за своїми громадянами

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:06

Після спроби перевороту в Анкарі посольство Туреччини у Фінляндії стежить за своїми громадянами і займається залякуваннями.

Скарги на посольство, яке перестало допомагати і займається стеженням, подають самі громадяни, передає телерадіокомпанія Yle.

Після спроби військового перевороту в Фінляндію прибуло близько 30 турецьких прохачів притулку. Серед них кілька бізнесменів, близьких до руху Гюлена, якого звинувачують в організації спроби переворту.

"Посольство закликало бізнесменів і громадян Туреччини не спілкуватися з бізнесменами-прихильниками Гюлена.  Переважаюче в Туреччині почуття страху поширилося і на Фінляндію" - розповів Білал Далкиліч, який вважає себе прибічником Гюлена.

За його словами, деякі турки перебувають у співпраці з посольством і збирають списки громадян Туреччини, що проживають у Фінляндії.

Якщо посольство Туреччини дійсно збирає інформацію про громадян країни, які проживають у Фінляндії, цим може зацікавитися фінська влада, говорить начальник прес-служби Поліції безпеки Фінляндії Юрі Рантала.

Конституція Фінляндії гарантує у країні свободу слова і політичні права та свободи, тому влада реагує, якщо яка-небудь сторона починає ці права обмежувати.

Посольство Туреччини не хоче коментувати звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: