Премʼєр Угорщини планує змінити Конституцію, щоб не приймати мігрантів

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 11:14

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що питання прийому мігрантів належить виключно до компетенції національних урядів, тому планує внести змінити до Конституції Угорщини для того, аби заборони поселення мігрантів на території країни.

Про це він заявив в пʼятницю і інтерв'ю державному радіо, повідомляє Reuters.

"За словами Орбана, вирішення питання щодо доцільності прийому мігрантів – питання національного суверенітету, і він хоче наступного місяці внести зміни до Конституцію Угорщини, які б забороняли поселення мігрантів на території країни", – йдеться у повідомленні.

Орбан також заявив, що його уряд буде використовувати резельтати недавнього референдуму в Угорщині, в ході якого переважна більшість тих, хто прийшов на голосування відкинули квоти ЄС, щоб оскаржити дії Брюсселя.

Він наголосив, якщо Європейська комісія не відмовитися від ідеї квот, "тоді ми (уряд Угорщини) будемо протистояти ... ми не будемо виконувати (постанова ЄС), ми будемо подавати в суд на комісію".

"Там буде серйозна правова дискусія про те, чи може бути так, що поселення іноземців було  нав'язане державі-члену ЄС проти його волі. Це буде великий бій, і для цього нам потрібна нова (із змінами) Конституція", – додав він. 

Нагадаємо, референдум в Угорщині щодо розподілу квот на мігрантів, який відбувся 2 жовтня, провалився через низьку явку – 43,3% при необхідних понад 50%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: